Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk apelsinkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En god kaka med smak av apelsin.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en form som rymmer 1,5 liter. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta smöret. Skölj apelsinen och riv av skalet och pressa saften. Häll i det i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör till sist ner det i smeten. Rör ihop till en smet och häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 35 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.