Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk hasselnötskaka med Nutella- och banantopping

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Hasselnötter i en kaka toppad med en blandning av mosad banan och Nutella kan aldrig bli fel. Den här sortens kaka, som saknar tillsatt fett, är godast samma dag som den bakats. Ställ gärna kakan i kylen en stund innan du ska skära den så att toppingen hinner stelna något.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt, det är enklast med en elvisp. Mal nötterna i en mandelkvarn eller kör dem i en mixer. Blanda hasselnötter, vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt hasselnötsblandningen och mjölk till äggsmeten och blanda.
  3. Häll smeten i en smord och bröad tårtform som rymmer 1½ liter. Grädda kakan en bit ner i ugnen 30-35 minuter. Känn efter med en provsticka så att den är färdig. Låt kakan svalna något och vänd sedan upp den på ett sockrat papper. Låt kakan svalna helt.
  4. Mosa bananen och blanda den med Nutella. Bred toppingen över kakan. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.