Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk jordgubbskaka med mandelspån

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

Saftig och lättbakad kaka fylld med läckra jordgubbar. Kakan kan varieras med sommarens alla bär. Den är lika god med till exempel hallon eller krusbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smält smör, bakpulver, vaniljsocker, mjöl och filmjölk. Blanda inte för länge för då blir glutentrådarna för starka och kakan seg.
  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 20x30 cm. Skär jordgubbarna i bitar och strö över socker. Tryck ner dem lite lätt i smeten. Strö över rostade mandelspån. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30-35 minuter.
  4. Servera den gärna med en klick lättvispad grädde eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.