Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kaka med fläderkräm

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Älskar fläder i alla dess former och snart är det dags för årets blomning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker och sikta ner det i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret och mjölken Rör smeten slät, vispa inte.
  2. Grädda i en smord och bröad springform på nedersta falsen i 175º i ca 40-45 minuter. Prova med sticka.
  3. Låt svalna.
  4. Till krämen vispas äggulor och Maizena. Tillsätt grädde och saft och sjud försiktigt under ständig vispning så den inte bränner vid.
  5. Låt svalna.
  6. Dela kakan en gång och fyll den med krämen.
  7. Rör ihop flädersaft med florsocker till en tjockflytande glasyr som ringlas över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.