Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kaka med romsås

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 55 minuter
Skriv ut

En saftig plommonkaka som serveras med en god romsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggblandningen. Häll i mjölk, grädde och smält smör. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
  2. Häll smeten i formen. Dela på plommonen, ta ut kärnorna och fördela jämnt över kakan. Grädda i 175 grader ca 40 min.
  3. Romsås: Häll mjölken i en kastrull men spara ½ dl. Blanda potatismjölet med resten av mjölken. Tillsätt socker, ägg och rom i mjölken i kastrullen. Värm upp och låt såsen börja sjuda. Rör hela tiden så att det inte bildas klumpar. Dra kastrullen åt sidan och rör ner potatismjölet i en fin stråle. Låt romsåsen svalna före serveringen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.