- Serverar: 8 portioner
- Tid: 55 minuter
Skriv ut
En saftig plommonkaka som serveras med en god romsås.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i äggblandningen. Häll i mjölk, grädde och smält smör. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter, ca 22 cm i diameter.
- Häll smeten i formen. Dela på plommonen, ta ut kärnorna och fördela jämnt över kakan. Grädda i 175 grader ca 40 min.
- Romsås:
Häll mjölken i en kastrull men spara ½ dl. Blanda potatismjölet med resten av mjölken. Tillsätt socker, ägg och rom i mjölken i kastrullen. Värm upp och låt såsen börja sjuda. Rör hela tiden så att det inte bildas klumpar. Dra kastrullen åt sidan och rör ner potatismjölet i en fin stråle. Låt romsåsen svalna före serveringen.
Publicerat den
22 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar