Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk kaka med tranbär och mjölkchoklad

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En mycket god chokladkaka med syrlig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä bottnen på en springform med bakpapper. Smörj och mjöla kanten.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält matfettet tillsammans med chokladen på svag värme i en kastrull. Rör om tills allt smält till en slät sås.
  3. Ta kastrullen från värmen, tillsätt sockret och äggen. Rör smeten slät.
  4. Tillsätt vetemjölet och rör åter smeten slät. Vänd till sist ner tranbären, så att de fördelas jämnt i smeten.
  5. Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt svalna. Lossa den kalla kakan från formen och garnera med vispad grädde och färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.