- Serverar: 6 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En mycket god chokladkaka med syrlig smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä bottnen på en springform med bakpapper. Smörj och mjöla kanten.
- Bryt chokladen i mindre bitar. Smält matfettet tillsammans med chokladen på svag värme i en kastrull.
Rör om tills allt smält till en slät sås.
- Ta kastrullen från värmen, tillsätt sockret och äggen. Rör smeten slät.
- Tillsätt vetemjölet och rör åter smeten slät. Vänd till sist ner tranbären, så att de fördelas jämnt i smeten.
- Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
Lossa den kalla kakan från formen och garnera med vispad grädde och färska bär.
Publicerat den
17 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar