Överraska med en läcker krusbärskaka till kaffet. Du gör den härligt överdådig med ett tjockt täcke av crème fraîche som blandats med vaniljsocker. En säker fikasuccé i bersån!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och mjöla en kransform som rymmer ca 1 1/2 liter.
- Rör matfett, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Rör varsamt ned äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Mal sötmandel och bittermandel och tillsätt i smeten. Spara ca 1 msk av vetemjölet och sikta ned resterande mjöl blandat med bakpulver. Rör varsamt smeten slät och bred ut den jämnt i bakformen.
- Strö det sparade vetemjölet över krusbären och rör om. Häll ut bären över kaksmeten och tryck ned dem lätt. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 50 - 55 minuter. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen, stjälp upp den och låt den kallna.
- Vispa crème fraîche och vaniljsocker till en tjock kräm. Bred ut den jämnt över den kalla kakan och garnera ev med färska krusbär.
Publicerat den
16 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar