Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk mandelkaka med citron och kanel

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Säger bara wow, så vansinnigt god. Kan ätas som den är eller med grädde/vaniljsvisp och bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela gulor från vitor. Spara vitorna. Rör ihop florsocker och äggula till en slät smet. Tillsätt citronskal, kanel och den malda mandeln.
  2. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg dom i smeten. Vispa vitorna till fast skum, rör ner lite i taget i mandelsmeten.
  3. Smörj och bröa en kakform och häll i smeten. Grädda i ca 50 minuter. Låt kallna, lägg upp på fat och sikta florsocker över.
  4. Tips! Låt bli att smörja formen med smör och ströbröd så blir kakan både gluten- och mjölkfri.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.