- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Säger bara wow, så vansinnigt god. Kan ätas som den är eller med grädde/vaniljsvisp och bär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Dela gulor från vitor. Spara vitorna. Rör ihop florsocker och äggula till en slät smet. Tillsätt citronskal, kanel och den malda mandeln.
- Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg dom i smeten. Vispa vitorna till fast skum, rör ner lite i taget i mandelsmeten.
- Smörj och bröa en kakform och häll i smeten. Grädda i ca 50 minuter. Låt kallna, lägg upp på fat och sikta florsocker över.
- Tips! Låt bli att smörja formen med smör och ströbröd så blir kakan både gluten- och mjölkfri.
Publicerat den
15 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar