Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk morotspepparkaka med nötter och glasyr

 
Skriv ut

Otroligt saftig och hållbar kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen.
  2. Skär morötterna i mindre bitar och kör dem i en matberedare med nötterna till en grusig konsistens. Tillsätt ägg och socker och kör i ca 1 minut. Blanda alla kryddor, bakpulver, bikarbonat och mjöl i en skål för sig och blanda i ägg- och morotssmeten. Tillsätt riven ingefära, det smälta smöret och filmjölk. Häll upp i formen och grädda ca 45 minuter långt ner i ugnen. Ta ut kakan och låt den svalna.
  3. Glasyr: Blanda florsocker med ett par matskedar av morotssaften till en inte alltför tjock glasyr. Bred på kakan och låt glasyren rinna av sig själv över kanterna. Garnera med nötter och aprikoser på toppen innan glasyren stelnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.