När behovet av sött är som störst blir denna kaka perfekt
Instruktioner
- Botten
Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn, blanda sedan med äggen. Tryck ut degen i en form och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min. Låt kakan svalna ordentligt.
- Topping
Smält sockret i en stekpanna på låg värme. Rör hela tiden och var försiktigt så att det inte bränns. När det blivit en brun kolasås tillsätts grädden under omrörning. Låt kolasmeten koka några minuter.
- Rosta nötterna i ugn i 200° tills de får färg och lätt kan skalas. Skala och hacka nötterna och rör ned dem i karamellsmeten. Dra stekpannan från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Låt karamellsmeten svalna och bred den slutligen över kakbotten. Skär i rutor
Publicerat den
7 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar