Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk nötkaka med knäckchoklad

 
Skriv ut

När behovet av sött är som störst blir denna kaka perfekt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn, blanda sedan med äggen. Tryck ut degen i en form och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min. Låt kakan svalna ordentligt.
  2. Topping Smält sockret i en stekpanna på låg värme. Rör hela tiden och var försiktigt så att det inte bränns. När det blivit en brun kolasås tillsätts grädden under omrörning. Låt kolasmeten koka några minuter.
  3. Rosta nötterna i ugn i 200° tills de får färg och lätt kan skalas. Skala och hacka nötterna och rör ned dem i karamellsmeten. Dra stekpannan från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Låt karamellsmeten svalna och bred den slutligen över kakbotten. Skär i rutor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.