Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk nötkaka med chokladganache

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Smakrik och god nötkaka med chokladganache och hackade hasselnötter på toppen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mal hasselnötterna i en mandelkvarn. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det, nötterna, smält smör och mjölk i äggsmeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna i formen.
  4. Chokladganche:
  5. Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och lägg ner chokladen och låt den smälta. Blanda ihop till en slät smet och låt den svalna. Ställ glasyren i kylen en stund.
  6. Ringla glasyren över kakan när glasyren har tjocknat något. Strö över hackade hasselnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.