Smakrik och god nötkaka med chokladganache och hackade hasselnötter på toppen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Mal hasselnötterna i en mandelkvarn. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda bakpulver och vetemjöl och rör ner det, nötterna, smält smör och mjölk i äggsmeten.
- Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna i formen.
- Chokladganche:
- Koka upp grädden i en kastrull. Stäng av värmen och lägg ner chokladen och låt den smälta. Blanda ihop till en slät smet och låt den svalna. Ställ glasyren i kylen en stund.
- Ringla glasyren över kakan när glasyren har tjocknat något. Strö över hackade hasselnötter.
Publicerat den
19 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar