- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Lagom kryddad. Jättegod! Fin färg.
Instruktioner
- Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en avlång form eller en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1 ½ liter.
- Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt, gärna med elvisp.
- Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlikor, kanel och bikarbonat (eller bakpulver). Blanda till en jämn smet.
- Tillsätt vetemjöl och det smälta matfettet. Blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
- Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den. Lägg formen över kakan medan den svalnar.
Publicerat den
26 november 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket fin kaka med underbar smak, men jag grädda i 35-40 min då min blev saftigare i min ung!
Mycket god.Tack för reseptet.