Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lagom kryddad. Jättegod! Fin färg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna. Smörj och bröa en avlång form eller en sockerkaksform med hål i mitten som rymmer ca 1 ½ liter.
  2. Vispa ägg och socker så det blir vitt och pösigt, gärna med elvisp.
  3. Tillsätt filmjölk, ingefära, nejlikor, kanel och bikarbonat (eller bakpulver). Blanda till en jämn smet.
  4. Tillsätt vetemjöl och det smälta matfettet. Blanda till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
  6. Låt kakan stå i formen i några minuter innan du stjälper upp den. Lägg formen över kakan medan den svalnar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • blackororon 17 december 2010

    Mycket fin kaka med underbar smak, men jag grädda i 35-40 min då min blev saftigare i min ung!

  • tmt 22 september 2015

    Mycket god.Tack för reseptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.