Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka i långpanna med glasyr

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

Mums jag älskar mjuk pepparkaka! Mycket god långpannekaka och dessutom enkel att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Rör ihop fil och socker. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i socker och fil smeten. Blanda i lingonsylten och sist det smälta matfettet.
  3. Grädda 30 minuter i 200 grader i stor smord eller bakplåtspappersklädd långpanna. Låt svalna.
  4. Gör under tiden glasyren. Rör ihop rumstempererat smör, florsocker och vaniljsocker. Rör i Philadelphiaosten till en jämn smet.
  5. bred på glasyren när kakan svalnat. Skär kakan i bitar. I det optimala fallet blir det 5 x 7 bitar = 35 stycken

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • bjuranna 8 februari 2009

    Blev jättefina kakor. Eftersom de blev ganska höga kan man göra rutona mindre och på så sätt få ut fler kakor :) Philadelphiaosten tillför bra syra till glasyren så den känns riktig frisk och perfekt kombination till kryddorna i kakan. Ska bjuda på den på körövningen på onsdag, så då får jag "expertutlåtandet", men spontant får den en stark 4:a av mig idag.

  • MalinF 17 mars 2009

    Det blev många goda kakor av denna smeten:) Nästa gång ska jag blanda med elvisp eller sila de torra ingredienserna, så att jag slipper mjölklumpar.

  • sussino 26 juli 2009

    Mycket lätta att göra. Mycket goda. Tack.

  • SirSmeghead 19 december 2010

    Mycket god mjuk pepparkaka blev det av detta ^^

  • elisabethfr1 12 januari 2014

    Enkel att göra och supergod, en ny favorit! Räcker till många. Jag hade färdigblandad pepparkakskrydda i skåpet och ersatte kryddorna med det. Istället för filmjölk blev det naturell yoghurt. Fungerade utmärkt.

  • Lindekull 20 november 2014

    Det blev mycket kaka i förhållande till glasyr. Smeten fyllde halva långpannan (30*40) innan gräddningen så kanske går det att minska på ingredienserna. Kakan var dock mycket god!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.