Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med apelsin

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Pepparkaka med apelsin. Spännande smaksammansättning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips! Bikarbonaten kan ersättas med 2 tsk bakpulver.
  2. Variera formen Om det är barn som ska äta kakan kan du grädda kakan i en figurform. Kontrollera att storleken på formen stämmer med receptet, d v s att formen rymmer 1,5 liter.
  3. 1 Sätt ugnen på 200°C. Smörj och bröa en stjärnliknande form, ca 1,5 liter.
  4. 2 Smält matfettet i en kastrull eller mikrovågsugn.
  5. 3 Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp.
  6. 4 Blanda apelsinskal, mjöl och bikarbonat.
  7. 5 Häll gräddfil, matfett, ingefära, nejlikor, kanel och mjölblandningen i äggvispet. Rör samman allt till en slät smet.
  8. 6 Häll smeten i formen. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 45 min.
  9. 7 Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
  10. 8 Gör en stjärnmall av smörgåspapper. Stjärnmallen ska vara mindre än kakan. Lägg mallen på kakan. Sikta över florsocker. Tag försiktigt bort mallen.
  11. Variera garneringen Skålla, skala och strimla 20 sötmandlar. Strö mandeln över kakan precis före gräddningen. Grädda kakan enligt grundreceptet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.