Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med crème fraiche och muscovadosocker

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Det blir inte alltid som man tänkt. Var så sugen på mjuk pepparkaka men hade inte "rätt" ingredienser hemma. Testade med det som fanns, och det gick lika bra det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund sockerkaksform med 1 ½ l volym. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Vispa ägg med strösocker, farinsocker och muscovadosocker. Det blir inte lika pösigt som när man bara har strösocker men det är viktigt att ägg och sockerblandningen ändå är helt slät.
  4. Rör i crème fraiche, kesella, smält smör samt kryddorna. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd blandningen varsamt i smeten och häll sedan smeten i formen.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen på 175-200 grader i ca 60 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.