Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med kraftig smak

(1 kommentar)  
Skriv ut

Var inte rädd för att använda rejält med kryddor i din pepparkaka! Speciellt i juletid smakar det bra med en kaka med kraftig smak. Här har jag använt en julklock-form att grädda kakan i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Sikta mjölet med kryddorna. Tillsätt mjölblandningen, smöret och gräddfilen. Häll smeten i smord form, som bröats med råsocker. Grädda tills kakan är fast, ca 20 minuter.
  3. Tips! Marsipanbitarna har också smak- och färgsatts med flor med jordgubbs- resp citronsmak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • SolSvag 23 november 2010

    Verkar vara ett jättebra recept men ska det inte vara någon bikarbonat eller bakpulver i?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.