Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med mascarpone och messmörskräm

 
Skriv ut

Norrland möter Italien och kärlek uppstår. Spännande efterrätt som är ljuvlig och annorlunda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Blanda alla torra ingredienser noga. Rör försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret och grädden. Blanda till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i ca 45 min eller till provsticken är torr.
  4. Låt svalna på galler.
  5. Medans kakan svalnar vispa ihop messmörskrämen.
  6. Skär kakan i två bottnar. Bred på messmörskrämen på första och bred på hjortronsylten. Lägg på den andra botten och bred på resten av messmörskrämen över hela kakan. Granera med mer sylt eller hjotron

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.