Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaksbakelse

(1 kommentar)  
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Goda, goda bakelser att bjuda dina julgäster på...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa fett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett åt gången, vispa hela tiden. Tillsätt också crème fraichen.
  2. Blanda ihop kryddorna, bakpulvret och vetemjölet. Häll blandningen i skummet och rör om tills degen är jämn och fin.
  3. Bred ut degen på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda degen i 170 °C i ca 30 minuter.
  4. Låt svalna. Skär tårtbottnen i tre delar (längdriktning) och halvera delarna.
  5. Kör hallon och socker till en slät smet i en mixer. Sila bort hallonfröna.
  6. Vispa äggvitorna. Vispa hallonmelban och Milda Visp till ett hårt skum, tillsätt vid slutet av vispningen Crème Bonjour Naturell.
  7. Blanda försiktigt med skummet av äggvitorna. Fyll tårtskivorna med ett tjockt lager fyllning, lägg tårtorna i kylen.
  8. Tillred glasyren genom att blanda ihop de rumstempererade råvarorna. Bred glasyren på ytan av tårtskivan. Skär skivan i rutor och dekorera med hallon.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • gustafsanna 17 november 2009

    Å jag som älskar att baka till jul. Jag ska prova den här kakan då.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.