Goda, goda bakelser att bjuda dina julgäster på...
Instruktioner
- Vispa fett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett åt gången, vispa hela tiden. Tillsätt också crème fraichen.
- Blanda ihop kryddorna, bakpulvret och vetemjölet. Häll blandningen i skummet och rör om tills degen är jämn och fin.
- Bred ut degen på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda degen i 170 °C i ca 30 minuter.
- Låt svalna. Skär tårtbottnen i tre delar (längdriktning) och halvera delarna.
- Kör hallon och socker till en slät smet i en mixer. Sila bort hallonfröna.
- Vispa äggvitorna. Vispa hallonmelban och Milda Visp till ett hårt skum, tillsätt vid slutet av vispningen Crème Bonjour Naturell.
- Blanda försiktigt med skummet av äggvitorna. Fyll tårtskivorna med ett tjockt lager fyllning, lägg tårtorna i kylen.
- Tillred glasyren genom att blanda ihop de rumstempererade råvarorna. Bred glasyren på ytan av tårtskivan. Skär skivan i rutor och dekorera med hallon.
Publicerat den
16 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Å jag som älskar att baka till jul. Jag ska prova den här kakan då.