Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk rabarberkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag älskar att göra pajer och kakor med rabarber. Denna kaka som är mellanting mellan mjuk kaka och paj. Blev verkligen jättegod. Jag kommer garanterat att göra om den.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund kakform, gärna med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje. Vänd ner kardemumma och sikta ner de torra ingredienserna. Rör till en slät smet och klicka ut den i formen. Bred ut så det blir en fördjupning i mitten. Placera rabarberbitarna där. Rör samman ägg,grädde, socker och häll över rabarbern. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40-45 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Wombat04 30 juli 2010

    En underbart god kaka med stark, härlig smak av kardemumma. Dock blev min kaka inte färdigbakt efter angiven tid i receptet, och trots att den fick stå inne i 10 extra minuter blev den inte klar. Så vi fick skeda upp den direkt ur formen, men vad gjorde det? Den var ju så god! Kommer garanterat att bakas fler gånger!

  • reginawiern 8 maj 2011

    Jätte god kaka

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.