Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk strösselkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Supergod kaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en kastrull. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
  3. Blanda kanel, mjöl och bakpulver.
  4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt det smälta matfettet.
  5. Häll smeten i en rund, smord och bröad form, som rymmer ca 1 1/2 liter.
  6. Grädda i ugn vid 175° i ca 25 min.
  7. Gör under tiden i ordning garneringen. Blanda mjöl, socker, mandel och matfett till ett grynigt strössel.
  8. Strö det över kakan och grädda ytterligare ca 15 min tills den fått fin färg och är genomgräddad. Prova med en sticka.
  9. Lossa kakan och låt den sedan kallna under formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.