Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuka havrerutor med rabarbertopping

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

En lättbakad långpannekaka som du snabbt rör ihop i kastrullen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och mjöla en mindre långpanna, ca 22x32 cm, eller klä den med bakplåtspapper. Smält smöret i en väl tilltagen kastrull. Ta kastrullen från värmen och vänd ner havregrynen. Låt svälla i 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Rör ner äggen, ett i taget, och rör om mellan varje. Tillsätt resterande torra ingredienser och rör om så att allt blandas väl. Tryck ut smulorna jämnt i långpannan. Blanda rabarberbitarna med sockret och strö dem över kaksmeten.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter. Skär den i bitar när den har svalnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.