Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Detta recept har räddat mig många kvällar när jag blivit sötsugen. Ett nyttigt alternativ till något som smakar sött. Hittade receptet i en bok av Stepan Rössner. Superenkelt att göra. Behövs bara två ingredienser. :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva bananee och bred ut den på en tallrik och ställ i frysen. Tag sedan en halv dl bär. Är de frysta, så låt dem tina lite, är de färska så frys dem en liten stund. När bananskivorna är genomfrysta mixar du bananskivorna och bären till en jämn smet. Den ska inte bli för lös. Konsistensen ska vara ungefär som mjukglass.
  2. Servera direkt.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Tillberga 26 augusti 2008

    min pappa är född i Turbo utanför Hedemora men de är nog inte de Turbo som gätt namnet åt denna "glass"

  • fiolida 27 augusti 2008

    Mmm! den var jättegod! Vi gjorde lite igår jag och sambon. Så lätt och gott, inte onyttigt heller!

  • MammaIrene 17 september 2008

    Detta var fantastiskt gott o så enkelt.... Jag tog dock frystaa bananpengar också vilket gav en ännu glassigare konsistens..... Mycket gott!

  • lovani 4 november 2008

    Mm, låter nästan för bra för att vara sant! :) Skall prova ikväll! Tack för denna.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.