Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjukt tunnbröd

 
Skriv ut

Bakas med fördel i vedeldad ugn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Havregrynen blötläggs i mjölken ca 2 tim.
  2. Smält jästen i en liten del av det blöta havregrynen. Blanda samman alla ingredienser förutom vetemjöl.
  3. Blanda i vetemjöl till lagom konsistens. Degen ska vara mycket lös. Ta bara i så mycket vetemjöl att du precis klara av att hantera degen.
  4. Låt jäsa ca 1 timme.
  5. Ta upp hela degen på bakbordet. Fördela i lagom stora degämnen och gör bullar av dem. Därefter är det dags att kavla ut och grädda. Tänk på att inte kavla för tunt, det ska bli mjukt tunnbröd.
  6. Lycka till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.