Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjukt tunnbröd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här brödet är riktigt enkelt att göra och blir delikat! Gör sillklämmor av bröden, eller messmör

Ingredienser

Instruktioner

1. Smula ner jästen i mjölken. Tillsätt alla övriga ingredienser och arbeta till en deg. Den ska arbetas så lite som möjligt för annars blirDegens konsistens ska vara som en lös vetedeg. 2. Sätt ugnen på 250 grader. Låt degen vila tills man ser att den kommer igång att jäsa, vilket brukar märkas efter ungefär 15-20 minuter. 3. Kavla degen tunt. När man bakar i stenugn så blir kakorna cirka 60 centimeter i diameter. Därefter gräddas brödet direkt utan någon mera jäsning i cirka 30 sekunder. När man bakar i vanlig så blir självklart kakorna mindre och tiden lite längre på grund av den lägre temperaturen. Grädda tills bröder ser färdigt ut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.