Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjukt tunnbröd

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Jag bakar i vedeldad ugn men det går även bra i vanlig ugn

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält matfettet och tillsätt mjölken, värm till 37 grader.
  3. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den har löst sig. Tillsätt resten av vätskan, socker, krydda salt hjorthornsalt och mjöl.
  4. Låt degen jäsa i 40 minuter.
  5. Forma bollar som du kavlar ut till tunna kakor och till sist kavlar med en kruskakavel.
  6. Grädda i 250 grader ca 2 minuter.
  7. Låt kakorna svalna inlindade i en handduk.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • aangelina 24 januari 2012

    Hur mycker socker?

  • bullen2013 15 mars 2013

    jag bakade dessa tunnbröden jag kan bara säga en sak dom är super goda tack för ett riktigt bra tunnbröds recept

  • bullen2013 15 mars 2013

    dom var super goda tack för ett bra recept

  • Lotcoh 18 september 2014

    Hur mycket socker ska det vara?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.