Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjölkchokladsnittar

 
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Jättegoda, man kan inte sluta äta dem!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret med en elvisp tillsammans med strösocker och muscovadosocker. Tillsätt sirapen och sedan alla övriga ingredienser på en gång.
  2. Knåda degen med händerna och forma en lång rulle. Degen är ganska tjock och man måste krama den samtidigt som man formar rullen. Gör den lika lång som längden på plåten och lägg den på ett bakplåtspapper. Tryck ner degen något med fingrarna.
  3. Grädda längden mitt i ugnen i 20-25 min. Den är färdiggräddad när ovansidan spricker och den känns fast när man trycker lätt på ovansidan. Det är viktigt att inte övergrädda kakorna.
  4. Låt längderna svalna i ca 5 min och skär den sedan i breda snittar, ca 3 cm, lite på diagonalen. Låt kakorna kallna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.