Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mobackas kaffekaka

 
Skriv ut

En saftig, lite kompakt kaka (inget bakpulver ingår) med finaste kaffesmak.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull, rör ner kaffet, sockret och äggulorna, en i taget. Tillsätt nötter, mjöl och vänd sist försiktigt ner de till hårt skum vispade äggvitorna. Häll smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda i 175 grader ca 35 minuter. Låt kakan stå en stund innan den lossas. Glasyr: Smält chokladen i mikron och bred den över den kalla kakan

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.