- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 4 timmar 15 minuter
Skriv ut
En enkelt och otroligt god desert som är ett perfekt avslut av en middag eller bara något att ha i frysen när man är lite sugen. Varför köpa glass när man har denna?
Instruktioner
- Lägg det färdigkoka kaffet och sockret i en kastrull och koka i ca 2 minuter under omrörning. Det ska bli som en skummig sirap. Låt svalna, rör gärna, då svalnar det snabbare. Lägg äggulorna i en skål och vispa dem med en elvisp tills de tjocknar och blir glansiga. När sirapen (kaffet och sockret) har svalna, vispa i den i äggulorna med elvispen. Ställ kastrullen/bunken i ett vattenbad och vispa med elvisp i 5 min. Ta av värmen och vispa vidare tills smeten har blivit tjock och sval.
- Vispa grädden hårt med elvispen och RÖR försiktigt ner den i äggsmeten. Det kommer bli väldigt rinnigt. Häll semifreddon i koppar eller glas, som tål frysen och frys i minst 4 timmar. Garnera med det du tycker passar eller har hemma t.ex. en klick grädde och kaffebönor, blåbär, hyvlad choklad osv.
Publicerat den
17 februari 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett enkelt recept på en jättegod efterrätt!!!
Superbra recept så enkelt och fantastiskt gott... gjorde en salsa på mango och physalis till... smaskigt värre =)