Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moccasemifreddo

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 4 timmar 15 minuter
Skriv ut

En enkelt och otroligt god desert som är ett perfekt avslut av en middag eller bara något att ha i frysen när man är lite sugen. Varför köpa glass när man har denna?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg det färdigkoka kaffet och sockret i en kastrull och koka i ca 2 minuter under omrörning. Det ska bli som en skummig sirap. Låt svalna, rör gärna, då svalnar det snabbare. Lägg äggulorna i en skål och vispa dem med en elvisp tills de tjocknar och blir glansiga. När sirapen (kaffet och sockret) har svalna, vispa i den i äggulorna med elvispen. Ställ kastrullen/bunken i ett vattenbad och vispa med elvisp i 5 min. Ta av värmen och vispa vidare tills smeten har blivit tjock och sval.
  2. Vispa grädden hårt med elvispen och RÖR försiktigt ner den i äggsmeten. Det kommer bli väldigt rinnigt. Häll semifreddon i koppar eller glas, som tål frysen och frys i minst 4 timmar. Garnera med det du tycker passar eller har hemma t.ex. en klick grädde och kaffebönor, blåbär, hyvlad choklad osv.

Kommentarer (2)

  • a-lie 22 mars 2011

    Tack för ett enkelt recept på en jättegod efterrätt!!!

  • Hovdingsmadridistan 7 april 2012

    Superbra recept så enkelt och fantastiskt gott... gjorde en salsa på mango och physalis till... smaskigt värre =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.