Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockarutor / Kärleksmums / Snoddas

(59 kommentarer)  
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Klassiska mockarutor som även kallas kärleksmums. Mjuk kaka som bakas i långpanna och glaseras med en chokladglasyr. Mycket goda rutor. Detta recept har jag gjort många gånger!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret/margarinet och låt svalna.
  2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  3. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.
  4. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta varv.
  5. Bred ut smeten i en långpanna ca 40 x 32 cm som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller klätt med bakplåtspapper.
  6. Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 minuter.
  7. Gör glasyren. Smält smör eller margarin. Rör ihop med kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
  8. Bred glasyren över kakan medan den fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.
  9. Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Liknande recept

Kommentarer (59)

  • SEAbjrpn 23 juni 2008

    Tack för receptet. Kram SEA

  • Tine 16 september 2008

    Jättebra recept! Tack så mycket Tine

  • dumleflickan 15 november 2008

    Tackar så mycket! Superbra recept!

  • Limparion 17 november 2008

    Lätt, fort och gott! Jag gjorde en plåt förra veckan men fick så lov att göra nya idag för att de förra var helt slut... hmmm...

  • seregantpepper 21 januari 2009

    Toppen! Den som söker han finner. Ska baka dessa för första gången i helgen, men tänker nog använda strössel som topping, då inte alla gillar eller tål cocos. Tackar. /Sgt Pepper

  • Keadi 6 juni 2009

    Det gick jättebra! Lättförståelig beskrivning också, vilket saknades på övriga recept. Tack!

  • havelin 17 juni 2009

    Verkligen toppengoda! Gjorde mina mjölkfria med mjölkfritt margarin och oatly... det blev lika gott.

  • Nillan92 23 juni 2009

    Bakade dom här i går eftersom hade inget att göra.. Min mamma kom hem och vi skulle ha gäster men hon hade inget att bjuda på. När hon såg att jag hade bakat så blev hon jätteglad och lättad. Alla tyckte om det och undrade var jag hade fått receptet ifrån och jag sa att jag hade hittat det här på matklubben... Tackar så mycket för ditt recept och att den var så lätt att förstå.. <3<3<3

  • Supermom70 1 augusti 2009

    Såååå goda!

  • Nojjan69 1 augusti 2009

    Shit, dessa kommer man ihåg. Både morsan och syrran gjorde...ja och syrran gör faktiskt fortfarande dessa goa rutor vid kalas och sammankomster. Mmmmmm ! Högsta betyg !!

  • guardianlinda 14 augusti 2009

    Detta recept är helt suveränt, så gott......Önskar det fanns ett högre betyg att ge för det är de väl värda......Rekomender varmt till andra att baka/Linda

  • sarah2009 19 augusti 2009

    Ok alla kak älskare och bak älskare eller alla som överhuvudtaget har en mun att stoppa in något i. Denna kaka är inte att skoja me. FY FAN VA GOD DEN ÄR! Se till och baka den för du kommer inte att ångra dig. Saftig och mjuk och smakrik s¨den bara smälter i munnen. This is a master peace. Tackar så mycket för detta recept.

  • Eliza602 20 augusti 2009

    Helt grymt recept!!!!! En absolut favorit! Har alltid älskat kakan men aldrig lyckats hitta ett bra recept. Detta var både lätt och smidigt att göra. TACK! :)

  • miia69 26 september 2009

    Underbart goda och sååå lätta att göra! Tack för ett recept som kommer bli använt många gånger...

  • Irene-59 14 oktober 2009

    Tack,Tack,Tack Helt underbara

  • Algot 18 oktober 2009

    Hejsan! Tack för ett bra recept! Har bakat dem i helgen och det blev högsta betyg! De försvann som en avlöning... Algot

  • AnnieBergstrom 12 december 2009

    Tyvärr ett misslyckat recept. Krämen var blaskig och smakade endast kakao, kakan blev fin utanpå men totalt rinnande inuti. Absolut inget enkelt recept, Bli mina egna recept hädan efter. //Bagarinnan

  • AnnieBergstrom 12 december 2009

    Ber tusen gånger om ursäkt! Kommenterade fel recept! Blir ditt att testa nästa gång!

  • Cardigor 24 december 2009

    Toppen recept, använde det som grund för en glutenfri sats och en vanlig. Bytte bara mjölet och det fungerade kanon.

  • Guzel 6 januari 2010

    Jätte bra recept, har sparat och kommer använda igen! Gjorde dubbel sats så kakan blev tjockare, gick jätte bra :)

  • HungrigaVargen 7 februari 2010

    Jag instämmer med alla de lovord som givits tidigare! Ett jättebra recept! Kakan var både enkel och snabb att tillaga, och blev verkligen mycket god! Jag tackar så mycket!

  • lizaborgo 24 februari 2010

    Jättegoda! Men nästa gång ska jag göra mer glasyr, tyckte att det blev lite för lite :) Dessutom blev bottnen liiiiite bränd. Hade plåten allra längst ner i ca 11 minuter så ska tänka på det nästa gång. Men jättebra överlag =)

  • halili 25 februari 2010

    Gjorde denna kaka nu och den blev jättebra. Bytte ut kokos mot strössel på halv och daimkulor på halva, blev kanon.

  • petra87 8 april 2010

    Mycket goda! Kommer absolut att bakas igen! Ett tips är att göra dubbel sats på glasyren, det blir lite mer då :)

  • kawil1 3 augusti 2010

    Mycket goda och lättlagade kärleks mums.

  • Hella1970 12 september 2010

    fantastiskt goda! jag tog fram tre stycken och sonen (4 år) åt alla tre... "jag bara provsmakade, mamma" :D

  • gds877 29 september 2010

    Så gott det smakade, blir en klar favorit.

  • cissi_nord 22 oktober 2010

    Super goda! har bakat dessa hur många gånger som helst. och dom försvinner som smör i solsken :).. tack för receptet på de underbara mockarutorna!:)

  • timiti 19 december 2010

    Jättegoda. Gjorde dubbelt så mkt glasyr. Mums

  • ronjapersson 19 december 2010

    jätte goda vi gorde dubel glasyr.

  • dimish 13 januari 2011

    Gjorde också dubbelt med glasyr. Blev hur gott och perfekt som helst!

  • Gul13 24 januari 2011

    Ett säkert kort.

  • Cassiopeya 26 januari 2011

    Hm tyckte det var lite lite kakao i smeten, och min glasyr blev rinnig, tillsatte nog en extra dl med florsocker. Men helt okej :)

  • trixi85 28 februari 2011

    GOD!!! Men mycket smuligare än den jag annars brukar göra.

  • glada_me 1 mars 2011

    God kaka! Mkt glasyr var bra tips, definitivt dubbla! Mer kakao med!

  • petrissa 16 april 2011

    Kanonrecept! Har aldrig lyckats få så goda kärleksmums tidigare, det här kommer jag att spara och göra igen! Tusen tack!

  • Nelly8 9 juni 2011

    God! Men rinnig glasyr. Och kunde behövas mer kakao som någon skrev.

  • lirarn 31 juli 2011

    Alltid gott med mockarutor, stor som liten gillar dessa : )

  • guardianlinda 17 augusti 2011

    Då blev dessa bakade igen & de är lika goda varje gång, mums :)

  • sarah2009 26 augusti 2011

    Brukar baka detta recept ofta och den blir lika bra varje gång. Väldigt saftig.

  • sessan_2 13 september 2011

    Kan man fortfarande köra på samma tid i ugnen om man dubblar receptet (för att få dem tjockare) eller måste man öka tiden? Med hur mycket i så fall tror ni? Väldigt tacksam om någon vill svara (snarast) ;)

  • stars 15 oktober 2011

    Testade att baka dessa idag. Mycket goda! :) Tack för receptet.

  • beca 27 oktober 2011

    Det finns som sagt många recept på dessa "kakaor", men detta var det bästa, såå saftiga.

  • jonna66 27 oktober 2011

    Jättegoda

  • MysMia79 29 januari 2012

    Använder alltid detta recept, de blir fluffiga och goda. Dubblar där i mot glasyren ;-) Ska man göra sötsaker så ska det va mycket :)

  • GodaHallonet 13 februari 2012

    Ger detta recept 5 stjärnor! Jätte gott, men de är fortfarande i ugnen! :) Men glasyren, mååste vara mkt socker! Nej men, ja...

  • GodaHallonet 13 februari 2012

    Ger detta recept 5 stjärnor! Jätte gott, men de är fortfarande i ugnen! :) Men glasyren, mååste vara mkt socker! Nej men, ja...

  • sanros 30 mars 2012

    sååååå goda.Det bästa receptet på kärleksmums!!jag dubblade glasyren.

  • kristinlandberg 2 april 2012

    de bästa receptet pa kärleksmums!!! en klar 5 fran mej:)

  • Shachihata 28 april 2012

    Tyckte glasyren var alldeles lagom och kakan smakade fantastiskt, 5/5.....

  • ida85 12 maj 2012

    Gjorde denna ikväll! Men dubblade glasyren! Men jag minskade 1 dl på sockret i sockerkakan! Och det blev perfekt söt! :) Men den får 5 i betyg!

  • Hoffmann92 4 augusti 2012

    Den var jättegod!:)

  • matnissa 29 oktober 2012

    Det står att man ska lägga i 3 msk startk kaffe, är det 3 msk färdigt kaffe eller 3 msk kaffepulver.

  • nonopingvin 4 november 2012

    Det är 3msk dryckfärdigt kaffe, alltså inte pulver. Supergod kaka!! Gjorde den i veckan, ska göras på jobbet idag igen =) Dock hade jag i mer kakao i smeten. Samt mindre florsocker i glasyren. Toppen!

  • blipp 14 november 2012

    Bästa chokladrutor jag gjord hittills :)

  • icn 19 november 2012

    Ojoj de blev en jättegod kaka....gjorde dubbelsats av både smet och glasyr.....tjock och fin...blir perfekt till julfikat! Tack så mycket!

  • alexander15 12 januari 2013

    Gott och enkelt, hade i lite mera kaffe eftersom 3 dl florsocker blev ganska tjockt.Hade inte kokosflingor hemma så jag rev över lite nötchoklad.

  • Ala12 6 mars 2013

    Dom blev jätte goda! jag vill bara äta den om och om igen. Den här kärleksmumsen var den goaste jag smakat på!

  • johannaeljojo 13 september 2014

    Helt perfekta! Har gjort just de här mockarutorna 2 ggr på en månad nu.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.