Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mockatårta med grädde

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

En enkel och glutenfri tårta med kaffesmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rita upp två cirklar, 24 cm i diameter på bakplåtspapper och pensla papperet med lite olja.
  2. Grovriv mandelmassan och blanda den med äggvitan till en smet. Bred ut eller spritsa smeten på de ritade cirklarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen i 10-15 minuter. Bottnarna ska vara svagt bruna och se torra ut. Lossa bottnarna från papperet när de har svalnat.
  3. Vispa grädden fluffigt med socker och tillsätt kaffepulver. Bred hälften av grädden på den ena bottnen och lägg på botten nummer två. Täck den med resten av grädden. Sikta över kakao. Hyvla spån av vit och mörk blockchoklad över tårtan. Dekorera tårtan med färska bär eller färsk frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.