Smakar lättare och fräschare än husmanskostens kåldolmar. Du kan förbereda färsen och kålen och förvara separat i kyl några timmar.
Instruktioner
- Koka bulgur och låt den svalna.
Lösgör försiktigt spetskålens blad (skär runt rotsocken först) Blanchera kålbladen ca 1½ minut i en stor gryta kokande vatten. Kyl sedan i kallt vatten. Lägg upp och låt torka.
- Riv ingefära och mixa ihop lök, koriander, vitlök och chilifrukt (utan kärnor och innervägg om den är stark) med olivoljan.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vänd ner i kycklingfärsen och blanda ner bulgur, soja och sweet chilisås.
Fördela smeten på spetskålbladen och vik till dolmar.
- Stek dem i smör tills de blir lite brynta och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Ringla sirapen över och stek i ugn ca 25 minuter.
- Servera med jasminris, strimlad salladslök, crème fraiche, och sweet chilisås och dekorera med korianderblad.
Publicerat den
24 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar