Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Moderna kåldolmar á la thai

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakar lättare och fräschare än husmanskostens kåldolmar. Du kan förbereda färsen och kålen och förvara separat i kyl några timmar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka bulgur och låt den svalna. Lösgör försiktigt spetskålens blad (skär runt rotsocken först) Blanchera kålbladen ca 1½ minut i en stor gryta kokande vatten. Kyl sedan i kallt vatten. Lägg upp och låt torka.
  2. Riv ingefära och mixa ihop lök, koriander, vitlök och chilifrukt (utan kärnor och innervägg om den är stark) med olivoljan. Sätt ugnen på 200 grader. Vänd ner i kycklingfärsen och blanda ner bulgur, soja och sweet chilisås. Fördela smeten på spetskålbladen och vik till dolmar.
  3. Stek dem i smör tills de blir lite brynta och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Ringla sirapen över och stek i ugn ca 25 minuter.
  4. Servera med jasminris, strimlad salladslök, crème fraiche, och sweet chilisås och dekorera med korianderblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.