Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mördegskakor till påsk

 
Skriv ut

...du kan även använda kakorna en och en utan fyllning. Gör ett hål i några av dem och använd dem till att hänga i påskriset.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
  2. Kavla ut degen på mjölat bakbord till 2-3 mm tjocklek. Ta ut kakor med hjälp av mått.
  3. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 15 minuter.
  4. Låt svalna på galler. Smält matfettet i en gryta. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta matfettet.
  5. Smält på svag värme. Låt svalna i en timme innan chokladen vispas kraftigt med elvisp.
  6. Fördela fyllningen på hälften av kakorna. Lägg en kaka ovanpå. Blanda samman ingredienserna till glasyren. Garnera kakorna. Använd din fantasi.
  7. Tips: Du kan även använda kakorna en och en utan fyllning. Gör ett hål i några av dem och använd dem till att hänga i påskriset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.