Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk choklad- och jordnötstryfflar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Supergoda och riktigt lyxiga tryfflar. Passar jättebra till en kopp kaffe! Det är viktigt att använda osötad kondenserad mjölk, med den söta blir tryfflarna alldeles för söta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en stekpanna eller i en gryta. Blanda i socker och mjölk och låt koka upp under omrörning. Koka under omrörning ca 3 minuter. Låt smeten sjuda ca 10 minuter, tills den tjocknar. Rör om då och då.
  2. Ta pannan från värmen. Blanda i marshmallows och jordnötssmör. Bred ut tryffelsmeten i en form med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och låt kallna i rumstemperatur, ca 1 timme.
  3. Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Forma tryffelsmeten till bollar. Doppa dem i chokladen, med hjälp av en gaffel, och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Strö över finhackade jordnötter och pudra över lite kakao. Låt tryffeln stelna.
  4. Förvara tryfflarna i en plastburk med lock i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.