Supergoda och riktigt lyxiga tryfflar. Passar jättebra till en kopp kaffe!
Det är viktigt att använda osötad kondenserad mjölk, med den söta blir tryfflarna alldeles för söta.
Instruktioner
- Smält smöret i en stekpanna eller i en gryta. Blanda i socker och mjölk och låt koka upp under omrörning. Koka under omrörning ca 3 minuter. Låt smeten sjuda ca 10 minuter, tills den tjocknar. Rör om då och då.
- Ta pannan från värmen. Blanda i marshmallows och jordnötssmör. Bred ut tryffelsmeten i en form med bakplåtspapper. Täck med plastfolie och låt kallna i rumstemperatur, ca 1 timme.
- Hacka och smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Forma tryffelsmeten till bollar. Doppa dem i chokladen, med hjälp av en gaffel, och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper. Strö över finhackade jordnötter och pudra över lite kakao. Låt tryffeln stelna.
- Förvara tryfflarna i en plastburk med lock i kylen.
Publicerat den
27 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar