Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk chokladmousse med romrussin och rostade hasselnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna turbomousse kan förberedas kvällen före och röras krämig precis innan man serverar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka chokladen. Värm grädden, dra bort från värmen och låt chokladen smälta i grädden. Häll över i en bunke och låt kallna i kylen.
  2. Smält sockret i en kastrull till en ljus karamell. Tillsätt rom och vatten och låt koka ihop. Vänd ner russinen och låt svalna.
  3. Rosta hasselnötterna i en torr panna. Gnid av skalet i en handduk och hacka nötterna grovt.
  4. Rör chokladen med en sked några varv så att den blir lite fluffig. Häll upp chokladmoussen i små glas. Toppa med romrussin och rostade nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.