Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörk chokladpaj med valnötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En himmelskt god chokladpaj.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Rulla degen till en boll, platta ut till en kaka och kyl i ca 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Grädda i ca 10 minuter tills pajskalet fått färg.
  4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över hett vattenbad eller i mikron, 2-3 minuter på medeleffekt.
  5. Rör i grädde och blanda väl. Ta från värmen och rör i äggulor, ägget och socker. Spetsa med konjak eller whiskey.
  6. Hacka valnötterna grovt och rosta dem lätt i torr, het stekpanna under omrörning. Fördela nötterna i pajskalet.
  7. Häll över chokladkrämen och grädda i ca 25 minuter.
  8. Garnera gärna med silverkulor och servera med vaniljmarinerad frukt samt grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • chokladcookie 22 mars 2009

    Den var krämig och god men pajdegen blev för smulig. Mumsigt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.