- Serverar: 10 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En himmelskt god chokladpaj.
Instruktioner
- Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Rulla degen till en boll, platta ut till en kaka och kyl i ca 20 minuter.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Grädda i ca 10 minuter tills pajskalet fått färg.
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över hett vattenbad eller i mikron, 2-3 minuter på medeleffekt.
- Rör i grädde och blanda väl. Ta från värmen och rör i äggulor, ägget och socker. Spetsa med konjak eller whiskey.
- Hacka valnötterna grovt och rosta dem lätt i torr, het stekpanna under omrörning. Fördela nötterna i pajskalet.
- Häll över chokladkrämen och grädda i ca 25 minuter.
- Garnera gärna med silverkulor och servera med vaniljmarinerad frukt samt grädde eller glass.
Publicerat den
15 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den var krämig och god men pajdegen blev för smulig. Mumsigt!