Mörkt bröd

Saftigt och gott matbröd!
Tips: Man kan byta ut en del av mjölet mot tex linfrö, solrosfrö, kruskakli, havre eller rågkross, russin, pumpakärnor. Jag brukar byta bort det mesta av vetemjölet.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd
Mörkt bröd
Källa: egen
Uppladdad av: majamia
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

5 dl extra grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl
5 dl filmjölk
50 g jäst
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap

Betyg (12 röster)
Antal personer
1 bröd
Visningar:
12776
Sparat:
336

Gör så här

Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform.

Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen.

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
av FlyMe
över 2 månader
över 2 månader
av LEDIVO
över 2 månader
av jimboz
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader