Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörkt bröd med aprikoser

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Det godaste brödet jag någonsin smakat som är hembakat. Tycker egentligen inte om torkade aprikoser, men i det här brödet är det jättegott! Perfekt på julbordet...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla sorters mjöl med salt, bikarbonat, solrosfrön, och linfrön i en bunke.
  2. Hacka aprikoserna grovt. Blanda ner i mjölet tillsammans med nötterna.
  3. Rör i filmjölk och sirap, och blanda till en kletig smet.
  4. Klicka i två smorda formar. 1 ½ liter. (Om man tycker om pumpafrön kan dessa strös över limporna).
  5. Grädda i ca 1 ½ timme i 175 grader.
  6. Stjälp upp bröden och låt dem svalna inlindade i handdukar i minst fyra timmar.
  7. Eftersom brödet erbjuder en mängd smaker passar det utmärkt att endast ha smör på brödet!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.