Mörkt bröd med aprikoser

Det godaste brödet jag någonsin smakat som är hembakat. Tycker egentligen inte om torkade aprikoser, men i det här brödet är det jättegott! Perfekt på julbordet...

Mörkt bröd med aprikoser
Källa: Egentagen bild
Uppladdad av: Helena_nve
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

3,5 dl siktat dinkelmjöl
3,5 dl dinkelmjöl av fullkorn
4 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
1 tsk salt
1 ½ dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 ½ dl torkade aprikoser
2 dl hasselnötter
2 dl valnötter
2 tsk bikarbonat
1 l filmjölk
1 dl mörk sirap
Ev 1 dl pumpafrön att strö över limporna innan gräddning.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 limpor
Visningar:
16252
Sparat:
106

Gör så här

Blanda alla sorters mjöl med salt, bikarbonat, solrosfrön, och linfrön i en bunke.

Hacka aprikoserna grovt. Blanda ner i mjölet tillsammans med nötterna.

Rör i filmjölk och sirap, och blanda till en kletig smet.

Klicka i två smorda formar. 1 ½ liter. (Om man tycker om pumpafrön kan dessa strös över limporna).

Grädda i ca 1 ½ timme i 175 grader.

Stjälp upp bröden och låt dem svalna inlindade i handdukar i minst fyra timmar.

Eftersom brödet erbjuder en mängd smaker passar det utmärkt att endast ha smör på brödet!
Dela

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
av FlyMe
över 2 månader
över 2 månader
av LEDIVO
över 2 månader
av jimboz
över 2 månader
över 2 månader
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader