Mörkt bröd med aprikoser

Det godaste brödet jag någonsin smakat som är hembakat. Tycker egentligen inte om torkade aprikoser, men i det här brödet är det jättegott! Perfekt på julbordet...

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd
Betyg (0 röster)
Antal personer
2 limpor
Mörkt bröd med aprikoser

Gör så här

Blanda alla sorters mjöl med salt, bikarbonat, solrosfrön, och linfrön i en bunke.

Hacka aprikoserna grovt. Blanda ner i mjölet tillsammans med nötterna.

Rör i filmjölk och sirap, och blanda till en kletig smet.

Klicka i två smorda formar. 1 ½ liter. (Om man tycker om pumpafrön kan dessa strös över limporna).

Grädda i ca 1 ½ timme i 175 grader.

Stjälp upp bröden och låt dem svalna inlindade i handdukar i minst fyra timmar.

Eftersom brödet erbjuder en mängd smaker passar det utmärkt att endast ha smör på brödet!

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

siktat dinkelmjöl, Dinkelmjöl, Grahamsmjöl, Grovt rågmjöl, Salt, Solrosfrön, Linfrön, Torkade aprikoser, Hasselnötter, Valnötter, Bikarbonat, Filmjölk, Mörk sirap, Pumpafrön
Visningar:
17413
Sparat:
111

LIKNANDE RECEPT

Bröd recept
Bröd i långpann..
av FlyMe
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Piroger med köt
av jimboz
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Bröd recept
Kryddigt fröknä..
över 2 månader
Burrito
över 2 månader
Frölimpa
över 2 månader
Caesarsallad
över 2 månader
Vegetarisk tort
över 2 månader
Morotsfrallor
över 2 månader