- Serverar: 2 portioner
- Tid: 6 timmar
Skriv ut
Det godaste brödet jag någonsin smakat som är hembakat. Tycker egentligen inte om torkade aprikoser, men i det här brödet är det jättegott! Perfekt på julbordet...
Instruktioner
- Blanda alla sorters mjöl med salt, bikarbonat, solrosfrön, och linfrön i en bunke.
- Hacka aprikoserna grovt. Blanda ner i mjölet tillsammans med nötterna.
- Rör i filmjölk och sirap, och blanda till en kletig smet.
- Klicka i två smorda formar. 1 ½ liter. (Om man tycker om pumpafrön kan dessa strös över limporna).
- Grädda i ca 1 ½ timme i 175 grader.
- Stjälp upp bröden och låt dem svalna inlindade i handdukar i minst fyra timmar.
- Eftersom brödet erbjuder en mängd smaker passar det utmärkt att endast ha smör på brödet!
Publicerat den
25 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar