Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mojito de Casa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Mojiton har under senare år varit fast förankrad i drinktoppen, men då baserad på sockerrörssprit. Tequila är ett fantastiskt alternativ till rom, och gör mojiton tuffare och mindre söt. Ibland kallas denna hybrid för Tejito.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in ett highballglas med myntabladet, riv därefter sönder dem en gång och lägg dem i glaset.
  2. Fyll upp glaset till hälften med krossad is och häll i övriga ingredienser.
  3. Använd en trämortel eller något annat verktyg för mala ihop myntan med övriga ingredienser.
  4. Fyll upp glaset med mer krossad is.
  5. Toppa med sodavatten.
  6. Om du inte vill använda glaset för att mortla din Mojito de Casa, så fungerar din cocktailshaker bra som en mortelskål.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • petervasteras 21 juli 2011

    helt suveränt gott!! tack för tipset, mera tequila till folket anser jag ;) //peter

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.