Mojjans bladsallad med ättiksdressing

Jättegott till all stekt mat. Speciellt gott till ugnsstekt kyckling. Man kan ha detta i stället för pressgurka eller annan gurka till maten. Jättelätt att göra och man kan äta den direkt.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: sallad

Ingredienser

1 pkt bladsallad (eller isbergssallad)
4 msk ättikssprit
4 msk socker
1½ dl vatten

Betyg (0 röster)
Antal personer
2-4
Visningar:
908
Sparat:
5

Gör så här

Sära bladen och tvätta och skölj salladen noga.
Blanda ättika, socker och vatten och rör om tills sockret löst sig helt.

Riv salladsbladen i bitar och lägg dem i en glasskål.
Häll ättikslösningen över och rör om så allt blandar sig. Detta skall du göra precis innan serveringen.

Man kan även använda isbergssallad. Skär då salladen i 2-3 cm stora skivor och dela dem i bitar. Blanda i ättikslösningen och rör om.

Toppen gott till helstekt kyckling och andra stekta kötträtter.
Mums!

LIKNANDE RECEPT

Mojjans recept
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.