Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mojjans kålpudding

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta underbart goda och lätta recept har jag fått av min mor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva kålen tunt. Lägg kålen i en stor gryta och täck med vatten och strö i lite salt. Koka kålen cirka 30 minuter eller tills kålen är mjuk. När kålen kokt färdigt, sila bort vattnet och spara kålvattnet som stomme till såsen.
  2. Smörj en eldfast form med smör. Varva nu kål och köttfärs sålunda... Börja med att lägga ett tunt lager av den kokta kålen i botten av formen. Lägg därefter på ett tjockt lager av köttfärsen och slutligen täck med ett tunt lager av kålen. Ringla lite sirap över hela rätten och sätt in i ugnen i 225 graders värme i cirka 35-45 minuter. Täck med ugnsfolie om kålen börjar bli för brun.
  3. Sås: Slå den kalla grädden i en större gryta. Vispa ner vetemjölet i grädden och vispa tills mjölet inte klumpar sig längre. Häll på det mesta av kålspadet och lägg i en klick smör. Koka upp såsen under omrörning. När såsen börjar tjockna så späd med mer kålspad tills du få en lagom tjock sås. Krydda efter smak med salt, socker och kryddpeppar.
  4. Servera kokt potatis och lingonsylt till kålpuddingen. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.