Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Molesås är en mexikansk sås med oerhört mycket ingredienser, bland annat mörk choklad. Jag har gjort en mycket förenklad variant. Smaken är mustigt rund. Ris med svarta bönor passar bra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör såsen en dag i förväg så att smakerna hinner mogna och koncentreras. Hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan och fräs hacket tillsammans med kryddorna utan att det bränns. Tillsätt katrinplommon, mandel, sesam- och pumpafrön. Låt det fräsa ihop ett par minuter.
  2. Häll i 5 dl av buljongen och låt det sjuda på svag värme utan lock i cirka 15 minuter. Bryt i chokladen och låt den smälta. Ta upp kanelstängerna och mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Resten av buljongen kan du späda såsen med om den blir för tjock. Låt såsen stå till nästa dag.
  3. Stycka kycklingen i bitar. Hetta upp lite olja i en stor stekgryta och bryn bitarna på båda sidor. Salta och peppra rejält. Häll i buljong så det täcker och låt sjuda under lock ca 20 minuter tills köttet släpper från benen.
  4. Hetta upp molesåsen. Häll av buljongen från kycklingen (den kan du göra soppa av) och lägg upp bitarna på ett fat. Skeda över lite av såsen. Strö över lite sesamfrön och servera resten av såsen till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kaneta 28 december 2008

    Jättegod sås. Gjorde tjocka revben som jag marinerade i såsen. Severade resten av såsen till. Hade mexicanskt ris till och bönsallad med koriander.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.