Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mommas chokladmousse och kokostårta

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 4 timmar
Skriv ut

Den som gillar kokos och choklad kan få sina sinne stillade med denna tårta. Underbart smarrig!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bottnar: Börja med att vispa äggvitorna och socker till hårt skum. Riv mandelmassan grovt. Rör försiktigt ner mandelmassan och kokosen i smeten. Fördela smeten i två 24 cm formar med avtagbar kant och grädda i 175 grader tills bottnarna har fått färg.
  2. Chokladmousse:
  3. Smält chokladen i microvågsugnen. Vispa grädden inte allt för hårt. Vänd ner äggulan,tia marian och lite grädde i chokladen. Vänd sedan ner resten av grädden. Använd sedan den ena formen där den ena bottnen är och varva cocosbotten och chokladmousse. Låt stå kallt i några timmar För att frigöra tårtan använd kniv som ni har hållt under varmt vatten. Pudra tårtan med cacao

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.