Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mommis tunnbröd

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 20-24 portioner
  • Tid: 4 timmar 30 minuter
Skriv ut

Det här brödet älskar alla min min släkt. Min mormor har alltid bakat det.

Ingredienser

Instruktioner

1* Smula ner jästen i en degbunke. 2* smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli 37 grader. Häll det över jästen och rör tills den löst sig. 3* Tillsätt salt sirap havregryn rågmjöl och hjorthorssaltet och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig tills den släpper bunken. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa i 2 timmar övertäckt. 4*Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda in mjölet som är kvar. Dela degen i så många bitar du vill ha. (stora eller små kakor) stora ca 25 cm i diameter små 10 cm i dimameter 5* Kavla ut kakorna med krus kavel. Lägg dem på en varm plåt in i ugnen. Grädda ca 3 minuter vänd och grädda ca 3 minuter. ugnen ska stå på 250 grader. 6*Lägg dem att svalna på galler. Täck dem väl med bakduk. Lägg i påsar så håller de sig saftiga längre. Går utmärkt att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Tine 8 april 2008

    Jag har bakat dina mycket goda Tunnbröd Jättegoda! Tack för receptet Tine

  • namsi 9 juni 2008

    Goda...goda! Lite pilliga att göra men det var det värt. Namsi

  • Pirkko 10 september 2008

    Hej epi ! Jag har bakat i dag din supergod tunnbröd. Den är så MJUK och SAFTIG. Jag fick 8 st. av den. Kommer att baka den många gånger framöver. En ny brödrecept till familjeträffarna. Ha det bra /Pirkko

  • solen08 17 januari 2009

    Det här brödet var JÄTTEGOTT!!! Kommer att baka det många gånger.

  • s-80 26 februari 2009

    Mycket gott!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.