Instruktioner
1* Smula ner jästen i en degbunke.
2* smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli 37 grader. Häll det över jästen och rör tills den löst sig.
3* Tillsätt salt sirap havregryn rågmjöl och hjorthorssaltet och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen smidig tills den släpper bunken. Strö lite mjöl över degen. Låt den jäsa i 2 timmar övertäckt.
4*Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda in mjölet som är kvar. Dela degen i så många bitar du vill ha. (stora eller små kakor) stora ca 25 cm i diameter små 10 cm i dimameter
5* Kavla ut kakorna med krus kavel. Lägg dem på en varm plåt in i ugnen. Grädda ca 3 minuter vänd och grädda ca 3 minuter. ugnen ska stå på 250 grader.
6*Lägg dem att svalna på galler. Täck dem väl med bakduk.
Lägg i påsar så håller de sig saftiga längre. Går utmärkt att frysa.
Jag har bakat dina mycket goda Tunnbröd Jättegoda! Tack för receptet Tine
Goda...goda! Lite pilliga att göra men det var det värt. Namsi
Hej epi ! Jag har bakat i dag din supergod tunnbröd. Den är så MJUK och SAFTIG. Jag fick 8 st. av den. Kommer att baka den många gånger framöver. En ny brödrecept till familjeträffarna. Ha det bra /Pirkko
Det här brödet var JÄTTEGOTT!!! Kommer att baka det många gånger.
Mycket gott!!!