Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monicas hälsosamma brödbullar

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Min egen blandning till ett hälsosamt bröd med lite brödsirap i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll i salt och brödsirap.
  2. Smält margarinet och häll i mjölken och värm till fingerljummet. Häll över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
  3. Häll i linfrön, grahamsmjöl och vetekli. Därefter fyller du på med vetemjölet tills degen släpper bunken. Arbeta ordentligt några minuter.
  4. Låt jäsa i 40 minuter. Arbeta degen med lite mjöl om den känns för kladdig. Dela den i 24 bitar och rulla till bollar som du plattar till lite på plåten.
  5. Låt jäsa ytterligare i 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225° och baka sedan bullarna 8-10 minuter mitt i ugnen.
  6. Låt svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Matmela 11 februari 2010

    Väldigt lätt att göra och väldigt gott. Väldigt uppskattat av sonen och hans vänner, kul!

  • TaMaAa 13 februari 2010

    Superdupersmarrigtgott bröd. Det är sådan åtgång att jag måste baka dubbel sats en gång i veckan. Tack som attan. Det blir en klar femma i betyg.

  • lundborg 5 september 2010

    Tack för ett superbra recept! Jag chansade, och gjorde dubbel sats direkt, och det var tur, för hela familjen älskade dessa bullar. En klockren femma i betyg.

  • mariajonsson_87 15 februari 2012

    Jättegott! Jag som vanligen inte gillar grovt bröd älskade dessa bullar! tack för att du delat med dig av receptet!

  • lovatova 23 april 2012

    Verkar jättegott! Vet du om det går lika bra att göra dem som tekakor istället?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.