Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monicas Tacopaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Fick tacofärs över från gårdagen och vad är då bättre att använda den till än att göra en mumsig paj?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att göra pajdegen. Häll mjöl, smör och vatten i en skål och knåda samman till en deg. Låt vila en liten stund i kylen.
  2. Smöra under tiden en pajform. Tryck ut degen i formen och uppåt kanterna. Grädda i ugn 225 grader ca 15 min.
  3. Gör tacoröran i en stekpanna på spisen. Bryn färs, lök och paprika tills grönsakerna blir mjuka. Häll sedan på tacokrydda och 1/2 dl vatten samt tacosås.
  4. Låt koka ihop tills färsen är "torr". (Har du rester från tidigare tacokväll, fräser du endast grönsakerna mjuka och häller sen i tacofärsen.)
  5. Blanda ner créme fraiche samt matlagningsgrädde. Koka ihop tills vätskan är borta.
  6. Häll tacoröran i det förgräddade pajskalet. Strö över rikligt med riven ost.
  7. Grädda i 200 grader ugn ca 30 min eller tills pajen känns klar.
  8. Servera pajen med en fräsch grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.