Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monikas Kycklingfilé med paprikasmak

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Underbart god kycklinggratäng som man gärna tar mer av.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla citronsaft på kycklingfiléerna och krydda med lite salt och svartpeppar. Bryn kycklingfiléerna på båda sidorna i lite smör. Lägg de brynta filéerna i en smord ugnsfast form och späd med vatten i formen. Krydda med Franka örter och låt filéerna steka färdigt under ugnsfolie i 25-30 minuter i 225 º varm ugn.. Vänd filéerna efter 15 minuter och täck med ugnsfolie igen. När filéerna är genomstekta ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna.
  2. Gratängsås: Tvätta och skiva purjolöken. Tvätta, skiva och hacka paprikorna. Lägg en klick smör i en stekgryta och bryn champinjoner, paprika och purjolök lätt. . Rör ihop vispgrädde och Heinz chilisås, späd med mjölk och Cremé Fraichen. Häll gräddblandningen i grytan med grönsakerna och rör om. Krydda och smaka av med salt, socker och svartpeppar. Låt alltsammans puttra i ca 20 minuter och rör om då och då under kokningen. Häll till sist Maizenamjöl i grytan (så såsen blir lagom tjock) och rör om.. Smaka till såsen och ta mer salt, peppar och socker om det behövs. Tag av grytan från spisen och låt stå medan du skivar filéerna.
  3. Skär filéerna i 1 cm tunna skivor. Lägg dem i en smord gratängform. Slå såsen över de skivade filerna och strö riven gratängost över hela rätten. Sätt in i ugnen 225 gr i 15-20 minuter. Täck med fugnsfolie om det skulle behövas.
  4. Servera Potatisgratäng, kokt potatis eller kokt matris till. Tillbehör: En god grönsallad och svart vinbärsgelé. Dryck: Vin, öl, cider eller citronvatten.
  5. Ett Tips! Gör såsen dagen innan så går allt mycket lättare. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.