Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monikas smala kålsoppa

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod soppa som är bra bantarmat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva kål, lök och morötter tunt. Skiva purjolöken i cirka 2 cm stora skivor. Tvätta, skiva och hacka paprikan. Skiva och finhacka cirka ½ dl av palsternacka och rotselleri.
  2. Lägg grönsaker, tomatkross, tomatpuré och salsa hot i en stor gryta. Lägg i buljongtärningen och slå på vatten så det täcker grönsakerna helt. Koka upp och låt det småputtra på spisen i cirka 30 minuter.
  3. Koka under tiden köttfärsen: Slå 2-3 dl vatten i en gryta. Lägg i köttfärsen och rör om så färsen smular sig. När köttfärsen smulat sig och är genomkokt så silar Ni bort vattnet. Slå köttsmulorna i soppan och rör om.
  4. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg potatisen i soppan och rör om. Späd med mera vatten och smaka av med mera salt och kryddor om det skulle behövas. Låt allt koka ytterligare cirka 10-15 minuter. Garnera med persilja.
  5. Låt soppan stå och svalna cirka 15 minuter innan serveringen.
  6. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.