Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Monikas toppengoda söt/starka julsenap

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Världens godaste? Ja, absolut enligt mig själv! Jag har provat många sorters "himmalagad" julsenap, men denna senap tycker jag är den godaste av alla. Den är toppengod att ha till skinkan och prinskorven. Men även som krydda till senapssåsen och lutfisksåsen. Även tacksamt att ge bort som julklapp till släkt och vänner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Det blir en stor burk senap av denna sats eller 2 mindre. Vill du bara göra lite, ta då halva satsen.
  2. Mal senapen med kula eller med en mixer med knivar.
  3. Om du använer kula, så blötlägg senapskornen dagen innan i 2½ dl vatten. Detta behövs inte om du kör med mixer.
  4. OBS! Men om du blötlägger senapen så får du inte ta mer vatten vid tillredningen, för den är ju redan tillsatt. Utan späd endast med grädden.
  5. Lägg de malda senapskornen i en skål och blanda i alla ingredienser. Rör om noga. Smaka av och tillsätt mer socker, ättika och salt om det skulle behövas.
  6. Rör om någon gång om dagen de första 3 dagarna, sedan kan senapen vila tills den skall serveras.
  7. Låt senapen stå och dra en vecka innan serveringen, för då blir den som godast.
  8. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.