Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mor Elins juldricka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Fanns alltid på julbordet i barndomshemmet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär äpplena i klyftor, torkas sedan i ugn ca ett dygn på svag värme (max 50 grader) tills de krymt och blivit hårda. Denna procedur görs lämpligtvis i samband med äppleskörden då det krävs en hel del frukt för att få en liter torkad frukt. Klyftorna förvaras torrt t.e.x. i en glasburk.
  2. Frukt och vatten kokas försiktigt ca. en timma och avrinns sedan med en silduk.Häll tillbaka lagen i kitteln, värm och rör ner sockret. Låt lagen svalna till ca. 37 grader, tag lite av lagen och rör ut jästen, rör sedan ner detta i lagen. Låt det sedan stå under lock och jäsa över natten. Skumma och häll på lämpliga flaskor. Står sig i ca 3 veckor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • heedwig 27 november 2014

    Hejsan. Låter spännande, men jag undrar vad jästen gör? Blir det alkohol plötsligt eller?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.