Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mor Ellens kräftströmming

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod kräftströmmingslåda, mor Ellen gjorde den till jul och påsk varje år - ett fantastiskt matminne från barndomen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort ryggbenet på strömmingen, skölj och torka av. Rulla ihop med en liten dillkvist, skinnsidan utåt. Lägg i smord eldfast smord form.
  2. Skiva tomaterna och lägg på, likaså dillkronor, margarinet, kryddorna och ströbrödet
  3. Slå över gräddmjölken och låt fisken koka i ugn, 225 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.
  4. Servera med nykokt potatis, eller till jul- eller påskbordet kall eller ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.